Δημήτρη Χατζή, για την τέχνη - Ο Φόνος της Ιζαμπέλλας Μόλναρ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δημήτρη Χατζή
για την τέχνη : Το Φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ
13 Μαϊου - 19 Ιουνίου 2011

Μια πρωτότυπη ανάγνωση του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «για την τέχνη - το Φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ» θα παρουσιάσει Το Πρόχειρο Θέατρο στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11 στην Πλάκα - απο τις 13 Μαϊου έως τις 19 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 9.30 μμ.

Το διήγημα του Χατζή διερευνά τη σχέση της τέχνης με τη ζωή μέσα από τον κόσμο της Ουγγαρρέζας γλύπτριας Ιζαμπέλλας Μόλναρ. Δοσμένο σε πρώτο πρόσωπο, και υιοθετώντας παράλληλα στοιχεία δοκιμιακής γραφής, το διήγημα θέτει καίρια ζητήματα πάνω στη σχέση ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ζωή και πραγματικότητα. Βασική μέριμνα του Πρόχειρου Θεάτρου, στην προκειμένη περίπτωση, είναι να μεταφερθεί πιστά ο αφηγηματικός χαρακτήρας του διηγήματος, αποδίδοντας πλήρως το πνεύμα του Δημήτρη Χατζή.

Το Πρόχειρο Θέατρο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2009 στην ιστορική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν, με την παράσταση «Cafe la femme - Η πιο δυνατή». Φέτος, με το αριστουργηματικό διήγημα του Χατζή, Το Πρόχειρο Θεάτρο κάνει ένα περαιτέρω σημαντικό βήμα.

Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών ιδρύθηκε το 1977 στη Χίο, όπου ανέπτυξε δραστηριότητες στο πλαίσιο Κύκλου Ελληνικών Σπουδών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην Αθήνα, με την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, ομιλιών, εκθέσεων, συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

Για τις ανάγκες της παράστασης η Αίθουσα Τέχνης ΑΠΕΛΛΗΣ του Ιωνικού Κέντρου διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση εργαστηρίου.

Σκηνοθεσία : Δέσποινα Γκάτζιου
Ηθοποιοί : Ειρήνη Ράπτη, Ηλέκτρα Γιαννατά, Δέσποινα Γκάτζιου
Ευγενική συμμετοχή : ‘Ερικα Γεωργιοπούλου, Λίνος Ιωαννίδης
Ηχογραφημένη φωνή : Γιώργος Γκάτζιος
Φωτισμοί : Χάρης Δάλλας
Σκηνικά, Κουστούμια, Ηχοι : Το Πρόχειρο Θέατρο

Διάρκεια : έως τις 19 Ιουνίου 2011
Παραστάσεις : Παρασκεύη, Σάββατο, Κυριακή – με διάρκεια 1 ώρα
Τιμές Εισητηρίων : 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητές, νέοι), ατέλειες

Διεύθυνση : Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, 105 56 Πλάκα www.ionic.gr
Κρατήσεις : 210 3246614 (10.00 πμ – 5.00 μμ) politismos@ionic.gr